Scene fra ”LOLA:RUBÈN”

Scene eksempel til spillefilm der delvist foregår i Colombia ”LOLA:RUBÈN”

SC. 86. EXT. BENZINTANK. AMAZONAS. COLOMBIA . NAT.

Ude på siden af Benzintanken, i ly af mørket og et skur, sidder LOLA og RUBÉN og venter og kæderyger. De holder øje med vejen, der dukker frem af den mørke og tætte skov. Cumbia-musik høres inde fra benzintankens butik, der også er cafeteria.
Lastbiler, tungt lastede med træstammer, rasler forbi i fuld fart gennem junglenatten.
En MAND kommer ud fra cafeteriet og går rundt om hjørnet og stiller sig og pisser op af skuret, hvor de sidder gemt. Heldigvis var han var døddrukken, ellers ville han helt sikkert have opdaget dem. LOLA og RUBÉN sidder som forstenede. Manden vakler tilbage og ind på cafeteriet. De ånder lettet op og får øje på to billygter i det fjerne. Blikkene låst på lygter der nærmer sig.

JOSÉ’S dollargrin drejer ind foran tankstationen. LOLA jubler tavst, da hun genkender bilen. RUBÉN lader sig smitte. JOSÉ træder ud af bilen og strækker sig og ser rundt. LOLA træder frem i en lysstribe og laver pssst-lyde.
JOSÉ får øje på hende og bøjer sig ned og siger noget ind i bilen. Den anden dør går op og en person træder ud. LOLA’s mor – SIDSE.
LOLA stivner. RUBÉN ser spørgende og alarmeret på hende.

LOLA
Min mor! (på engelsk)

RUBÉN (på engelsk)
Din mor?! Det er umuligt

JOSÉ, SIDSE og LOLA møder hinanden. RUBÉN bliver i ly af skurets mørke.

SIDSE (omfavner)
Skat, hvad er der sket?

LOLA
Mor! Hvad fanden laver du her?! Hvordan? José? (til José på engelsk:) Hvad laver du med min mor?

I det samme kommer en CHAUFFØR ud fra cafeteriet og de trækker alle hen i mørket ved skuret. RUBÉN ser undskyldende på dem. SIDSE glor og JOSÉ ryster på hovedet. Men alle er tavse. CHAUFFØREN går til sin lastbil og kører bort.

JOSÉ (engelsk)
Din mobiltelefon Lola, den havde du glemt i min oplader i garagen. Og så ringer din mor og vil finde dig. Hvad skulle jeg sige.

LOLA
Jeg fatter ingen ting. Mor er du taget hele vejen til Colombia, efter mig.

SIDSE
Jeg er din mor, hvad tænker du på. Colombia! Hvem er ham der? Er det ham der stjal pengene fra Bjarnes værtshus?!

LOLA
Ikke nu mor. Der er noget der er værre. Vi har været vidner til et angreb på nogle arbejdere i plantagen, de blev skudt, mange gjorde. Det var ligesom på film, men bare i virkeligheden. Det var et mareridt og det var et set up. Vi var en del af et sæt op mor. Men de så at vi så det. Vi har løbet og løbet hele natten.

Tårerne begynder at trille ned af LOLA’S kinder. RUBÉN sætter hurtigt JOSÉ ind i misseren. JOSÉ reagerer forfærdet og skynder sig at hente sin bil.

LOLA – til mor
Og med Bjarnes penge. Det var mig der gjorde det.

SIDSE
Okay op in røven med Bjarnes penge lige nu. Hvor farligt er det her? Hvad lavede i der? Jeg skal lige have en hel forklaring.